Blogg

om ting vi er opptatt av og ting som flyktig fanger vår oppmerksomhet . . .

Amerikanske politikere planlegger en betydelig skattereform, - eller med andre ord, - en betydelig skattelettelse for de aller rikeste i samfunnet. CNBC har en talende artikkel om emnet. Vi legger inn en link til denne artikkelen her: The happiest contries pay some of the highest taxes in the world. Se selv!

Global oppvarming er et tema som diskuteres heftig og som har medført etableringen av to dominante leire, de som mener global oppvarming er en reel trusel mot vår felles fremtid og de som mener dette er noe forbannet tøys. Vi skal se på det vi oppfatter som ubestridlige fakta og som vi ikke kan underslå når vi skal etablere en oppfatning av problemstillingen.

Vi gir støtte til følgende fire forskningsprosjekter når våre personlige datamaskiner står ubenyttet. Som en liten introduksjon til prosjektene har vi fra deres respektive hjemmesider klippet følgende korte introduksjoner:

Ja, vi sliter med å holde våre systemer oppegående og stabile. Vi valgte å oppgradere våre maskiner og servere til macOS High Sierra. Dette har gitt oss mange utfordringer og har resultert i at vår hjemmeside har vært nede i et par uker nå. Den er endelig oppe igjen, men vi frykter fortsatt ustabilitet. Apple har ikke lyktes å gi oss en problemfri oppgradering, og vi angrer på at vi ikke ventet litt til vi fikk brukerrapporter fra andre brukere. Det viser seg at vi er ikke de eneste som har slitt med stabiliteten til systmene.

Vi synes egentlig det er mer enn nok fotball på TV, ja, mye dårlig  forball. En sjelden gang velger vi likevel å sjekke innom for å se om det kan være en engasjerende forestilling på gang. I går var det faktisk et positivt avvik fra standarden. To lag braket sammen og demonstrerte at spill i lengderetningen er mest effektivt og gir den beste underholdning en kan tenke seg. Ja, til og med kommentatorene gjorde det hele til en trivelig aften for oss. Det er ikke hverdagskost. Vi hørte nesten gamlefar sjøl si: "Det skal dem ha Ajax, - dæm prøvd". Var det bare et blaff eller er hjemmelaget på vei mot gamle høyder?

Put up, pay up or shut up

Vår trofaste MacBook Pro nærmer seg en alder av 8 år med stomskritt. Maskinen er i følge Apple sin kriterier "absolete" (foreldet) og som følge av dette yter selskapet ikke lengre teknisk support. Vi tenkte derfor, før vi sender den til de evige jaktmarkeder, å gi den et forlenget liv ved å installere et nytt batteri.

Det sies ofte at bare fantasien setter begrensninger. Noen ganger overgås imidlertid fantasien av virkeligheten. Hva sier du om denne da? NAV kontoret i Evenes og Tjeldsund har besøksadresse Bedringens vei 2?

Mange vegrer seg mot å spise fisk. Det er så mye arbeid med å rense fisken, det er så mye ben. Mange går glipp av delikatesser som sild og uer på grunn av denne holdningen, - fiskeben, uffamei!

He made Twitter great again, - then, - what about America?