Nytt

med våre utvalgte nyheter, rykter, spekulasjoner med mer . . .

Fra i morgen, 14. desember, har du anledning til å bestille en av de nye iMac Pro modellene. I følge ryktene er det i første omgang modellene med 8 og 10 kjerners prossesorer som blir tilgjengelig. Foreløpig er prisene på die ulike modellene ikke publisert, - bortsett fra basismodellene som starter på $4999, noe som sansynligvis er utenfor rekkevidden for lommeboken til de fleste hjemmebrukere. På nyåret kommer også modeller med 14 og 18 kjerners prossesorer, - med mer kraft til proffene som det heter i annonsen!

Det stunder mot "Black Friday". Vi tviler på om vi finner noen attraktive tilbud av interesse for oss.

Apple har i løpet av det siste ukene sluppet flere oppdateringer av IOS, hovedsaklig for å bøte på svakheter oppdaget etter lanseringen av iPhone X. Leveringstiden for denne modellen er nå rundt 2 til 3 uker.

Fra idag kan du bestille den nye iPhone X. Nå, få timer etter lanseringen melder Apple om leveringstid på 5 til 6 uker. Dette bekrefter ryktene om at underleverandørene har produksjonsproblemer. På den andre siden kan du få iPhone 8 levert i løpet av 3 - 6 dager dersom du bestiller den fra Apple sin Web-shop. Salget av denne modellen har ikke tatt helt av. Det var vel neppe et riktig trekk å lansere to nye modeller på samme tidspunkt.

Vi har oppgradert våre maskiner til macOS High Sierra. Systemet virker tilsynelstende ganske stabil på vår MacBook Pro. Der er noen skjønnhetsfeil. Derimot har det vært et sorgens kapitel på våre Mac mini servere. Vi har opplevd at maskinene "fryser" en til to ganger i døgnet. Slikt kan man ikke benytte seg av på servere. 

Apple har idag sendt ut invitasjon til sin årelige høstmønstring av nye produikter. Presentasjonen vil finne sted tirsdag 12. september i "The Steve Jobs Theater" ved selskapets nye Apple Park i Cupertino.

Vi er tilbake til hverdagen etter en avslappende sommer, - og nå er det på tide å se på hva vi kan forvente av lanseringer fra Apple i løpet av høsten. I løpet av sommerferien fikk vi versjon 10.12.6 av macOS Sierra, kanskje den siste utgaven før HighSierra kommer i løpet av september - oktober. Hva mere kan vi forvente, vi tar en oppsummering av seneste lanseringer og rykter.

Det er noen år siden vi har hevet våre øyenbryn i forbindelse med en produktlansernger i Apple sin regi. Denne gangen ble vi positivt overrasket. Det ble tydelig ettersom presentasjonen skred frem at man har tatt på alvor den massive kritikken selskapet har fått fra profesjonelle brukere. Både på maskinvaresiden og på programvaresiden var det faktisk en del nyheter å glede seg over.

Årets utviklerkonferanse, Wordwide Developers Conference - 2017, starter med innledningsforedrag av Tim Cook m.fl. mandag 05.06 kl. 19.00 norsk tid. Denne presentasjonen kan sees streamet på nettet og på Apple TV.

Apple utga 15.mai macOS Sierra 10.12.5, den femte oppdateringen av operativsystemet siden utgivelsen 20. september 2016 og en knapp måned etter forrige revisjonsutgivelse, 10.12.4 . Denne oppdateringen er tilgjengelig gratis fra Mac App store for alle som benytter seg av macOS Sierra.

Vi måtte faktisk sjekke vår kalender, det er idag 4. april og ikke 1.

MacPro og iMac, - det går nå endelig nye rykter om disse modellene.