Vi er tilbake til hverdagen etter en avslappende sommer, - og nå er det på tide å se på hva vi kan forvente av lanseringer fra Apple i løpet av høsten. I løpet av sommerferien fikk vi versjon 10.12.6 av macOS Sierra, kanskje den siste utgaven før HighSierra kommer i løpet av september - oktober. Hva mere kan vi forvente, vi tar en oppsummering av seneste lanseringer og rykter.

  • Programvare

macOS High Sierra som ble lansert på Worldwide Developer Conference i juni, ble nylig sluppet i sin syvende beta-utgave, dette tyder på at beta-test perioden går mot slutten. High Sierra fokuserer på nytt filsystem samt ny teknologi innenfor video og grafikk. Det er videre merkbare endringer i programmer som Safari og Bilder. Siri og Spotligt er også gitt oppgraderinger og en kan finne forbedringer i iCloud, FaceTime, Meldinger og Notater.

Sammen med lanseringen av High Sierra vil vi nok også få iOS11 samt nye utgaver av watchOS og tvOS.

  • Maskinvare

På maskinvaresiden venter vi at HomePod og iMac Pro vil komme på markedet i desember, i samsvar med signalene som ble gitt på Worldwide Developer Conference. I tillegg vil vi se en ny iPhone, iPhone 8. Tidspunktet for lansering er noe usikkert, det har gått sterke rykter om at Apple sine underleverandøre har støtt på betydelige produksjonsproblemer.

Det ryktes videre om at en fjerde generasjon Apple Tv vil se dagens lys, en oppgradering skal inneholde støtte for 4K. Tiden er også inne for lansering av tredje generasjon Watch.

Intel lanserte i går de første fire prosessorene i sin nye åttende-generasjons Core U - serie. I følge de første rapportene egner disse seg for anvendelse i MacBook Pro, MacBook Air og Mac mini maskiner. De er alle 15W brikker med fire kjerner og har integrert Intel UHD 620 grafikk. Brikkene støtte imidlertid ikke LPDDR4 minne, dette betyr at dersom Apple tar ibruk disse brikkene vil vi høyst sansynlig få maskiner med fortsatt minne begrenset til 16GB.

Intel hevder at disse brikkene er opp mot 40% raskere enn tilsvarende Kaby Lake prosessorer.

Høsten kan bli spennende for den som vurderer ny maskinvare, følg med!