Det stunder mot "Black Friday". Vi tviler på om vi finner noen attraktive tilbud av interesse for oss.

Apple har i løpet av det siste ukene sluppet flere oppdateringer av IOS, hovedsaklig for å bøte på svakheter oppdaget etter lanseringen av iPhone X. Leveringstiden for denne modellen er nå rundt 2 til 3 uker.

Selskapet er blitt sterkt kritisert for overdreven bruk av overtid blandt de ansatte hos underleverandøren som produserer denne modellen. Det er kommet for dagen at mer enn 60 timers arbeidsuke ikke er uvanlig. Apple skal ha gjennomført tiltak for å begrense bruken av overtid.

macOS High Sierra versjon 10.13.2 er neste revisjon av operativsystemet for Mac'er som kommer, den fjerde betaversjonen har nå vært testet i mer enn en uke. I løpet av noen uker vil vi nok se at denne versjonen blir lansert.

HomePad, høytaleren som skulle slippes på markedet før jul, ventes nå leveringsklar først over nyttår, da bare i USA, Australia og Storbritania. Andre potensielle markeder må smøre seg med tålmodighet. Utsettelsen er bekreftet av Apple.

Den andre store lanseringen før jul, iMacPro, - her foreligger det ikke noe nytt, lanseringen går kanskje som planlagt. Prisene på denne modellen ligger utenfor rekkevidde for de fleste av oss entusiastene. Spørsmålet blr da, hvor langt vil du strekke deg for å få tilgang til en av de kraftigste Mac'ene som til nå er lansert?

For oss som setter pris på våre Mac mini'er var det liten trøst i Tim Cooks uttalelser i slutten av oktober: "Mac mini will be important part of future product lineup". Vi hadde håpet på noe mer konkret.

For MacPro modell-linjen har ryktebørsen vært helt død i høst. Apple har lovet en ny modulær design, men lanseringen ser vi neppe før mot slutten av neste år, - følg med!