Siste nytt fra Nrk

 1. Franskmannen François Gabart brukte bare 42 dager og 16 timer på å seile jorda rundt og satte med det ny verdensrekord. Det er seks dager raskere enn den gamle, som ble satt av Gabarts landsmann Thomas Coville i 2016.
 2. Ifølge politiet har de ikke grunn til å tro at det befinner seg flere i huset. – Det er fortsatt fyr, men det ikke er fare for spredning til nærliggende bygg, sier Stein Arild Egeland, vaktleder i Rogaland brann og redning, til Stavanger Aftenblad.
 3. Boligen ligger i et område med tett trehusbebyggelse, derfor er nabohusene evakuert på grunn av spredningsfare. To personer er blitt sendt til sykehus. Alle nødetater er framme på stedet, og brannmannskapene jobber for å få kontroll på brannen.
 4. – De to personene som er reddet ut av huset får behandling av ambulansepersonell på stedet, men tilstanden til dem er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB om husbrannen i Stavanger søndag morgen.
 5. Skogbrannen «Thomas» herjer i California for tolvte dag på rad, og innbyggerne i Montecito, Summerland, deler av Santa Barbara er bedt om å evakuere. Det melder AP.
 6. Nødetatene er søndag morgen på vei til en husbrann på Storhaug i Stavanger. 2. etasjen i bolighuset er overtent, og to nabohus er evakuert, melder politiet i Sør-Vest klokken 06.55.
 7. En australier født i Sør-Korea er siktet for å ha fungert som en økonomisk agent for Nord-Korea. Politiet opplyser at mannen skal ha tatt i bruk krypterte kommunikasjonskanaler for å forsøke å selge og diskutere masseødeleggelsesvåpen, skriver NTB.
 8. Den tidligere bymisjonspresten Kari Veiteberg blir vigslet til ny biskop i Oslo klokken 11.00. Kong Harald vil være til stede i Oslo domkirke når den 32. lutherske biskopen i Oslo bispedømme vigsles.
 9. Tre personer er evakuert og kjørt til legevakt for sjekk etter brannen i en vertikaldelt tomannsbolig på Nøste i Lier. Brannvesenet jobber fortsatt på stedet, melder politiet i Søndre Buskerud klokken 05.15 søndag morgen.
 10. Nødetatene har rykket ut til en brann i en vertikaldelt tomannsbolig på Nøste i Lier, og reddet ut en person som lå og sov. Det er åpne flammer, og brannvesenet er i gang med slukking. Alle som befant seg inne er ute av bygget, sier politiet til NRK.
 11. Terroreksperten Marc Sagemann sier at den største terrortrusselen kommer fra dem som radikaliseres i eget hjemland. –Disse utgjør den største trusselen i Europa og USA, ikke hjemvendte fremmedkrigere, mener den tidligere CIA-agenten.
 12. To personer er berget opp av sjøen i Vågen i Bergen. Den ene er uskadd, mens den andre blir fraktet med ambulanse til sykehus. Vest politidistrikt skriver at det pågår en aksjon for å finne ut hva som har skjedd, og om det er flere i vannet.
 13. Stadig flere nordmenn velger å bake julekakene sine selv, viser en ny undersøkelse utført for Nationen. 62 prosent av de spurte baker ett eller flere slag til jul i år. Det er en vekst på fem prosentpoeng siden 2013.
 14. Perus president anklages for å ha tatt imot bestikkelser fra den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht, men selskapet mener handelen var lovlig. Lørdag sa Odebrecht at handelen ikke var en del av de mange bestikkelsene de står bak, skriver NTB.
 15. Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.
 16. Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på regjeringens nei til at Norge skal lede Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE). – Når vi nå har trukket oss fra å være formannskap, går det utover Norges renommé, sier hun til Aftenposten.
 17. Nødetatene har rykket ut til melding om boligbrann i Øyfjellvegen i Vinje. Det melder politiet i Telemark klokken 02.16 natt til søndag.
 18. 51 prosent av den britiske befolkningen vil bli i EU, mens 41 prosent sier de vil melde seg ut. Det viser en ny meningsmåling, skriver NTB. Det er BMG som står bak undersøkelsen på vegne av The Independent.
 19. Seks personer omkom i en helikopterstyrt i Honduras lørdag. En av de døde var søsteren til Honduras' president Juan Orlando Hernández. Hilda Hernández var på vei med fire livvakter og en pilot til hjemmet sitt da helikopteret ble meldt savnet.
 20. Trump-administrasjonen foreslår å forby ord som «mangfold», «foster», «vitenskapelig» og «transkjønnet» i budsjettdokumenter til det amerikanske folkehelseinstituttet CDC. –Forslaget er latterlig, sier den demokratiske senatoren Kamala Harris.