Vi hadde knapt publisert artikkelen: En merkedag før Apple banket på døra vår med nye oppdateringer. Ny, reviderte versjoner av samtlige operativsystemer. Klok av skade valgte vi en varsom tilnærming til disse nye versjonene.

Vi startet forsiktig ut med oppdateringen av tvOS på vår AppleTv versjon 4. Oppdatering og installasjon forløp helt problemfritt. Denne applikasjonen og dens innhold er etter hvert blitt ganske imponerende. 

Så valgte vi vår iPhone, også her forløp oppdatering og installasjon problemfritt. Vi har imidlertid fått et problem med denne, vi klarer ikke å få registret telefonen i MyDevices på vår tjener. Om felein ligger i iOS, macOS eller om det er en brukrefeil har vi ikke klart å få tatt rede på. Vi jobber med saken.

Så kom turen til vår MacBook Pro, vår gamle gode 2012 modell. Fra AppStore valgte vi å installere alle oppdateringene som ble lansert på tirsdag, både iTunes og macOS, i en operasjon. Da sa det stopp, dette var umulig å få til og vi måtte kjøre Recovery til macOS 10.13.0. 

I vårt neste forsøk instalerte vi oppdateringene en etter en. Denne gangen med suksess og maskinen har siden vært stabil og faktisk problemfri.

Så kom turen til våre tjenere. Ved å installere oppdateringene en etter en også på disse forløp installasjonsprosessen problemfritt. Vi har ikke fått alle funksjonen som serveren tilbyr i drift og vi har hatt en del utfordringer. Vi nevner de to vi senest har slitt med i det følgende.

Denne hjemmesiden driftes ved hjelp av MAMP Pro. Apacke og mySQL Vi hadde en del problemer med å få Apache serveren i drift. Ved hver oppstart får vi melding om at porten Apache benytter til publisering er blokkert av en annen applikasjon. Vi er ikke sikker på at den løsningen vi fant idag løser dette problemet permanent.

VPN - tjenesten har vi satt i drift. Vi klarer ikke å få tilgang til vårt lokalnet fra internet, - det kan være at flere porter er blokkert, vi jobber nå med denne utfordringen.

Følg med!