Diskverktøyet kontrollerer i første rekke disk og filsystemet på maskinen din og retter opp de fleste feil som har oppstått og kan i mange tilfeller være tiltrekkelig til at du kan holde din Mac frisk og rask. Dersom det finnes feil på disken som ikke kan rettes opp vil du få melding om det. Selv om det ikke oppdages feil på disken vil du etter noe tids bruk få en fornemelse av at Diskverktøyet kanskje ikke løser alle utfordringene du støter på i det daglige helt slik du kanskje tror eller ønsker. Da kan Onyx være et vedlikeholdsprogram du kan prøve, - det koster deg ikke noe og stiller supplerende verktøy til din disposisjon.

Titanium Software har tre gratisprogrammer som benyttes til vedlikehold av OS X systemer. Det er Onyx, Maintenance og Deeper, de to sistnevnte programmene er deler av Onyx, du har derfor tilgang til alle fasiliteter disse programmene tilbyr dersom du holder deg til Onyx.

Onyx gir deg muligheter til å utføre samme kontroll og vedlikehold som Diskverktøyet. I tillegg kan du renske systemet for overflødige filer, kjøre periodiske vedlikeholds scripts samt styre parametre og konfigurere OS X og programmer som inngår i standarpakken fra Apple.

Vi kjøre periodisk vedlikehold på våre maskiner ved hjelp av Onyx, ca. en gang i måneden. Vi bruker stort sett bare vedlikeholds- og renskningsfunkjonene. Dette har vist seg å være en effektiv og vellykket strategi.

Programmet bør benyttes av alle OS X brukere.