macOS Time Machine sammen med Apple sin Time Capsule er en unik kombinasjon for backup av system, programvare og data. Når du har satt opp maskinvare og startet programvaren trenger du ikke bruke mer tid for å sikre ditt system og dine data. Systemene trenger sjelden noen inngripen fra deg, annet enn når du finner behov for å hente ut data fra backupen. Vi har benyttet oss av Time Machine og Time Capsule siden 2007 og har bare gode erfaringer å vise til.

Vi driver en hjemmeside på hobbybasis og har lenge vært på utkikk etter et system som kunne gi oss backup av hele innholdet i hjemmeside-databasen uavhengig av Time Machine. Spesielt har vi vært opptatt av et system hvor vi kunne ta backup fra en server og overføre denne til en annen server. Akeeba Backup er et slikt system. Vi har nå benyttet oss av dette systemet i vel et halvt år og systemet har fungert utmerket de gangene vi har hatt behov for å flytte hjemmesiden fra en server til en annen.

Vi kjører regelmessige bacup av hjemmeside-databasen, og kombinert med KickStart, et php-basert script for Joomla, har vi kunnet flytte hjemmesiden fra en server til en annen uten problemer.

Akeeba Backup og KickStart 5 anbefales til alle som driver hjemmesider ved hjep av Joomla.